Gy.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések – és a válaszok rájuk

Miért nem tudok hozzászólni, kommentet írni, vagy üzenni nektek? Az új EU-s GDPR adatkezelési törvény miatt, ha már egy eMail-t küldtök nekünk névtelenül, akkor is adatkezelőkké válunk, és nagyon komoly előírásokat kellene betartanunk, adatvédelmi intézkedéseket tenni, stb… Amire se kapacitásunk, se erőforrásunk. Így még a törvény bevezetése előtt töröltünk minden személyes adatot az oldal tárhelyéről, lekapcsoltuk a Google Analytics-ot, illetve zároltuk a hozzászólás lehetőséget. A fórum menüpontban találtok egy linket egy külső fórumra, ahova időnként mi is benézünk, így ott elérhettek.

Mikor készül el a magyarítás, hány %-nál tart? – Mi sem tudjuk. A játék fejlesztői folyamatosan frissítik, módosítják a játékot. Gyakran teljesen megbolygatva a nyelvi fájlokat, így mindig kerül be új fordítandó anyag. Felmérni nem tudjuk, hogy hány százaléknál járunk jelenleg, mivel sok-sok fájlba vannak szétszedve a szövegek, nem igazán lehet felmérni, hogy mekkora részt fordítottunk már le. Viszont a játékhoz legfontosabb részek már kész vannak, érdemes letölteni és kipróbálni/használni a magyarítás jelenlegi verzióját!

A kiegészítőkkel és a DLC-kkel is kompatibilis? Azok is magyarítva lettek/lesznek? – Igen. Teljesen kompatibilis az összes hivatalos kiegészítővel és DLC-vel. Folyamatosan fordítjuk ezeket is. Illetve teljesen mindegy, hogy csak az alapjátékot vetted-e meg, vagy csak valamelyik kiegészítőt, esetleg alapjátékot minden kiegészítővel és DLC-vel, a magyarítás ugyanúgy működni fog.

Eddig jól működött a magyarítás, de egyik napról a másikra visszaváltott angolra, vagy eltűntek szövegek a játékból – Valószínűleg egy nagyobb kiegészítő/frissítés/javítás jelent meg a játékhoz, amiben átrendezték a nyelvi fájlok felépítését. Ilyenkor nekünk hozzá kell igazítanunk a magyarítást a játék aktuális verziójához. Ezt igyekszünk mindig 1 héten belül elvégezni. Azaz ha a fenti problémával találkozol, csak látogasd meg a letöltések oldalrészt, hogy jelent-e már meg új verzió a magyarításból és ha igen töltsd le. Ha még nem, akkor az olvass-el.txt fájlban le van írva, hogyan tudod eltávolítani a magyarítást, amíg el nem készülünk a javított változattal. De ha addig is fent hagyod, nem fog ártani a játéknak, legfeljebb arra az időre eltűnik pár szöveg a játékból, vagy visszavált angolra…

Német, vagy egyéb (nem angol!) nyelven telepített játékhoz nem működik a magyarítás – Tudunk a hibáról és tervbe is van véve a javítása. A hírekben majd jelezni fogjuk, ha sikerül megoldani a problémát.

Hogy tudok jelentkezni fordítónak? Bármelyik oldalrészünk vagy hírünk alatt található hozzászólás blokkban tudsz nekünk üzenni. Mindegy melyikben teszed, mi értesülünk róla. De kérlek csak akkor jelentkezz, ha kitartó vagy, mindegy számodra, hogy mit kell fordítani, nem sértődsz meg ha kritizálnak, vagy javítják a fordításod. Az meg ugye egyértelmű, hogy a jó angol tudás nélkülözhetetlen… Semmiféle ellenszolgáltatás nem jár a fordításért cserébe azon kívül, hogy a neved, vagy nick neved megjelenik a magyarítás fordítóinak listáján.

Időnként felkerül az oldalra a magyarítás frissítése. De hol találom a teljes magyarítást? – A frissítések mindig tartalmazzák az aktuális teljes magyarítást. Azaz ha a letöltések oldalrészről letöltöd a legfrissebb verziót, akkor abban benne lesz miden, amit eddig lefordítottunk.

Az enciklopédia nagyon hiányos, vagy hibás – Az enciklopédia fordításával fogunk legutoljára foglalkozni. Bizonyos részek már le vannak fordítva, de nagyon gyakran változtatják a tartalmát és felépítését a játék készítői, amit nem tudunk nyomon követni jelenleg, mert rengeteg munkával járna. Inkább a fordításra összpontosítunk inkább. Ha majd kész leszünk minden egyéb fontos dologgal, akkor megoldjuk ezt a problémát is. Addig is az enciklopédia eléggé alkalomszerűen bővül csak és csak nagy ritkán ellenőrizzük le, hogy a legutóbbi frissítés óta változtattak-e rajta valamit a fejlesztők.

Régóta nem érkezett új verzió a fordításból. Meghalt a fordítás? Feladtátok? – A fordítás kisebb-nagyobb (sajnos sokszor inkább nagyobb) szünetekkel folyik. Illetve sokszor csak akkor publikálunk egy részt, ha teljesen elkészül, márpedig vannak nagyobb egybefüggő részek, amik csak lassan készülnek el. Ezen okokból fordul elő, hogy hosszabb ideig nagy a csend. Ha úgy alakulna, hogy feladnánk, abbahagynánk, azt mindenképpen kiírjuk a kezdőoldalra.

Vélemény, hozzászólás?